Skip to content
reviewed

»Naša življenjska doživetja odmevajo v najglobljem bistvu našega bitja, zaradi česar nas prevzame navdušenje, da smo živi. »

Joseph Campbell

»Naša življenjska doživetja odmevajo v najglobljem bistvu našega bitja, zaradi česar nas prevzame navdušenje, da smo živi. »

Joseph Campbell

Društvo Poslušam srce (daljše ime Društvo za psihoterapevtsko pomoč in svetovanje) je bilo ustanovljeno leta 2020 za opravljanje dejavnosti psihoterapije, svetovanja, izvajanja delavnic za otroke, starše, mladostnike ter druge posameznike in izvajanje ostalih dejavnosti iz področja promocije duševnega zdravja.

id 700

TEJA GAŠPERIN

SPECIALIZANTKA PSIHODINAMSKE PSIHOTERAPIJE IN UNI.DIPL.SOCIOLOGINJA 

USTANOVITELJICA IN VODJA DRUŠTVA

Že od malih nog me zanima človek, umetnost, ples in kultura. Prav zaradi tega je bila moja prva odločitev za študij sociologija. Po končanem študiju pa sem imela občutek, da mi nekaj manjka. Predvsem občutek smisla in prave poti. Ravno zaradi tega sem se leta 2005 vpisala na študij psihoterapije. Ta študij me je resnično navdušil. V sebi sem vedela, da sem sedaj na pravi poti, na poti do sebe in svojega poklicnega poslanstva. Moja želja, da z osebno izkušnjo raziščem najprej sebe in nato s svojimi znanji pomagam drugim, je tu dobila krila.

Moj prvi študij mi je odprl vrata, da delam z otroci, mladostniki in odraslimi. Tekom let sem si nabirala izkušnje kot skupinska habilitatorka, specialna pedagoginja, učiteljica za dodatno strokovno pomoč, predavateljica za mladostnike in odrasle, izvajalka delavnic za otroke. Veliko sem delala z duševno prizadetimi otroci ter otroci s posebnimi potrebami (otroci z motnjami koncentracije, hiperaktivnosti, dislektiki, avtisti, slepimi otroci), mladimi in odraslimi.

Po individualni psihoanalitični psihoterapevtski izkušnji, sem se vključila v psihodinamsko skupinsko psihoterapijo, štiriletno delo na sebi. Da bi lahko bila v pomoč drugim, sem se morala najprej sama spopasti s svojimi življenjskimi izzivi in negativnimi družinskimi vzorci. To, da sem našla psihodinamsko psihoterapijo, si štejem za eno večjih srečnih naključij v mojem življenju. Navdušena sem bila nad njenimi pozitivnimi rezultati saj me je okrepila (izboljšala mi je počutje ter zdravje) ter mi omogočila bolj poln in ljubeč pogled na svet. Z njeno pomočjo sem začela predelovati tudi svoje negativne življenjske izkušnje, razvila stik s svojimi čustvi ter potrebami, se naučila reči NE in prositi za pomoč, kadar je to potrebno. Dokončno me je tudi prepričala v tem, da si tudi sama želim na tak način biti sopotnica človeku, ki želi osebno rasti.

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja, specializantka psihodinamske psihoterapije ter kandidatka za psihoterapevtsko diplomo na Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP) ter Evropski zvezi za psihoanalitično psihoterapijo (ECCP).  Sem tudi članica Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov Slovenije (EZPPS). Skupno imam opravljenih več kot 700 ur individualne ter skupinske psihoterapevtske izkušnje. Svojo osebno izkušnjo sem opravila pri Alenu Latiniju ter dr.sci. Janezu Rojšku (oba sta specialista klinične psihologije ter psihoterapevta), štiriletno psihoterapevtsko delo pa pri Lanu Pečjaku ter Renati Fabec (oba sta diplomirana socialna delavca, psihodinamska psihoterapevta, učna terapevta ter supervizorja).

Pri svojem delu sem zavezana molčečnosti. Delam v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov  ter Etičnim kodeksom EZPPS, ki je usklajen z etičnimi normativi in standardi Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Evropske zveze psihoanalitičnih psihoterapij ter Evropske zveze za psihoterapijo.

Lastno izkušnjo notranje rasti in več kot deset let izobraževanja iz psihoterapije združujem v svoje psihoterapevtsko delo. Izkušnje in znanja stalno dopolnjujem tudi z znanji iz drugih področij: čuječnosti, energoterapije ter izobraževanjem na področju razvojne psihologije otrok. V svojem prostem času rada berem, hodim v naravo ter raziskujem svet. Sem tudi partnerka in mama trem otrokom.

IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA

  • Diploma iz sociologije (analitsko-teoretska smer), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana 2003
  • First International Summerschool for Psychotherapy Science, Dunaj, 2006
  • Osebna analiza, Maribor, 2005-2008
  • Triletni študij Propedevtike, Slovenska krovna zveza za psihoterapijo, 2007
  • Pedagoška-andragoška izobrazba, Filozofska fakulteta, Ljubljana 2008
  • Štiriletno psihoterapevtsko delo v skupini, 2010-2013
  • Strokovni izpit iz šolstva, 2010
knjige 700

Psihoterapevtska ordinacija: Kranjska 4, 4240 Radovljica   Telefon: +386 31 343 036   Email: narocanje@poslusamsrce.si

Varstvo osebnih podatkov   Splošni pogoji poslovanja   Vse pravice pridržane. Poslusamsrce.si 2024

Psihoterapevtska ordinacija:
Kranjska 4, 4240 Radovljica   
Telefon: +386 31 343 036   
Email: narocanje@poslusamsrce.si

Varstvo osebnih podatkov   Splošni pogoji poslovanja   Vse pravice pridržane. Poslusamsrce.si 2024