Skip to content

»Samo en delček vesolja je, ki ga zanesljivo lahko izboljšate, in to je vaš lastni jaz.«

Aldous Huxley

RAZLIKA MED SVETOVANJEM IN PSIHOTERAPIJO

Svetovanje se razlikuje od psihoterapije po tem, da gre za iskanje konkretnih rešitev za dane težave. Pri tem tako ne gre za iskanje globljih vzrokov, temveč za pogovor, kjer tako klient kot svetovalec vzajemno sodelujeta. Klient izrazi kaj potrebuje, potem pa skupaj s svetovalcem iščeta rešitve. Svetovalec in klient najprej analizirata obstoječe stanje, potem se osredotočata na različne rešitve in iščeta tisto, ki bo klientu najbolj odgovarjala. Skupaj oblikujeta tudi cilj, ki ga klient želi doseči, tega kasneje tudi ocenita. Za svetovanje je značilno manjše število srečanj.

PROGRAMI SVETOVANJA

MATERINSTVO

Pripravimo se na čudovito vlogo materinstva

Vam je včasih težko biti mama? Se vam zdi, da ne znate komunicirati s svojimi otroci? Se vam zdi, da se večkrat na dan srečujete s svojimi čustvenimi izpadi? Vam je težko sprejeti, da je vaš otrok drugačen? Imate pogosto občutek krivde in občutek, da ste slaba mama?

SVETOVANJE

Pri svetovanju na področju materinstva vas podpiram in vam svetujem, kadar se soočate s sledečimi težavami: preobremenjenost zaradi materinske vloge, boji med sorojenci, težave pri komunikaciji s partnerjem in otroci, združevanje poklicne in materinske vloge, nastajajoče težave v zvezi z drugačnim položajem otroka (bolan ali avtonomen otrok, težave v šoli, otrok s posebnimi potrebami), vpliv sorodnikov na vašo družino, srečevanje s čustvenimi izpadi, nespečnost,… Osredotočamo se na učenje asertivne ter povezujoče komunikacije ter sprostitvenih tehnik.

STRES IN IZGORELOST

Naredimo nekaj zase in za svoje dobro počutje

Se počutite preobremenjeni in izčrpani? Težko opravljate svoje delovne obveznosti? Ste velikokrat razdražljivi in občutljivi? Imate težavo s koncentracijo in spanjem? Sem vam zdi, da se konstantno napeti in pod stresom? Konstantno obolevate za različnimi boleznimi in ne veste kje je vzrok zanje?

SVETOVANJE

Pri svetovanju za področje izgorelosti ter stresa se dotaknemo predvsem osebnih karakteristik ter vzrokov za nastali položaj, prepoznavanja vzorcev, ki vas potiskajo v ravnanje, učenja različnih sprostitvenih tehnik,… Naredimo tudi seznam življenjskih prioritet, se osredotočamo na sedanji trenutek ter delamo vaje za asertivnost.

UČENJE UČINKOVITE KOMUNIKACIJE ZA BOLJ POVEZANO SPORAZUMEVANJE

Naučimo se jasne, odločne in konstruktivne komunikacije, ki povezuje

Se kdaj počutite, da poveste to kar mislite in čutite pa vas nekdo na drugi strani ne upošteva? Imate občutek, da nekdo konstantno vdira v vaš osebni prostor? Imate občutek krivde kadar končno postavite svoje osebne meje? Pogrešate stik in druženje z drugimi? Imate občutek, da stvari poveste na tak način, da se vas drugi bojijo?

woodsyarms 900 500

Pri svetovanju na področju učinkovite komunikacije se dotaknemo predvsem osebnih karakteristik ter vzrokov za nastali položaj, prepoznavanja vzorcev komunikacije, ki vas potiskajo v določeno ravnanje,  ter prepoznavanju čustev, ki se vam pri tem zbujajo. Po potrebi se učimo tudi različnih sprostitvenih tehnik ter delamo vaje za asertivnost.

CENIK

Svetovanje (50 minut): 45 evrov

Paket svetovanja petih ur: 215 evrov

Paket svetovanja desetih ur: 400 evrov

Če se vam poraja kakršnokoli vprašanje glede samega svetovanja ali pa bi se želeli naročiti na termin vas vabim da pokličete na telefon (031-343-036), pišite na mail info@poslusamsrce.si ali pa postavite vprašanje preko kontaktnega obrazca.

Vse informacije so zaupne narave in ne bodo posredovane tretji osebi.

Na vsa vaša vprašanja vam bom odgovorila v najkrajšem možnem času.

  Če označite spodnje polje to pomeni, da razumete in sprejemate, da bodo podatki, ki jih pošljete, shranjeni in prikazani v skladu z našimi splošnimi pogoji.

  Psihoterapevtska ordinacija: Kranjska 4, 4240 Radovljica   Telefon: +386 31 343 036   Email: narocanje@poslusamsrce.si

  Varstvo osebnih podatkov   Splošni pogoji poslovanja   Vse pravice pridržane. Poslusamsrce.si 2024

  Psihoterapevtska ordinacija:
  Kranjska 4, 4240 Radovljica   
  Telefon: +386 31 343 036   
  Email: narocanje@poslusamsrce.si

  Varstvo osebnih podatkov   Splošni pogoji poslovanja   Vse pravice pridržane. Poslusamsrce.si 2024