Skip to content
poslusamsrce violet mobile
Menu

“Naša življenjska doživetja odmevajo v najglobljem bistvu našega bitja, zaradi česar nas prevzame navdušenje, da smo živi.” 

Joseph Campbell

»Naša življenjska doživetja odmevajo v najglobljem bistvu našega bitja, zaradi česar nas prevzame navdušenje, da smo živi. » – Joseph Campbell

Biti sopotnica človeku, ki je v stiski in išče svojo pravo smer v življenju, si štejem v čast. Moje vodilo v življenju je predanost osebni, notranji rasti. Pristna povezava z drugimi ljudmi se mi zdi nekaj najlepšega kar obstaja, zato želim v iskanju tega stika podpreti tudi druge. To mi daje upanje za lepši in bolj prijazen jutri. Življenje vidim kot poligon za učenje in na tak način želim delovati tudi v vsakodnevnem življenju. Verjamem, da zavedanje o našem vedenju, zdravljenje naših najglobljih ran in naše odločitve o sprejemanju boljših, bolj pozitivnih ravnanj spreminja naš svet na bolje.

teja-gasperin-poslusamsrce

TEJA GAŠPERIN

SPECIALIZANTKA PSIHODINAMSKE PSIHOTERAPIJE, UNI. DIPL.SOCIOLOGINJA TER ENERGOTERAPEVTKA

Sem specializantka psihodinamske psihoterapije, diplomirana sociologinja ter energoterapevtka. Študij propedevtike sem opravila na Slovenski krovni zvezi za psihoterapijo, študij psihodinamske psihoterapije pa na Slovenskem inštitutu za psihoterapijo. Bakalavreat psihoterapevtske znanosti sem zaključila na Fakulteti za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani. Sem kandidatka za psihoterapevtsko diplomo na Evropski zvezi za psihoterapijo (EAP) ter Evropski zvezi za psihoanalitično psihoterapijo (ECCP).  Sem tudi članica Evropskega združenja psihoanalitičnih pristopov Slovenije (EZPPS).

Tekom študija psihoterapije sem opravila več kot 900 ur individualne ter skupinske psihoterapevtske izkušnje. Svojo osebno izkušnjo sem opravila pri Alenu Latiniju ter Janezu Rojšku, nadaljevala pri Lei Beznik, štiriletno psihodinamsko psihoterapevtsko delo pa pri Lanu Pečjaku ter Renati Fabec. Psihoterapevtsko prakso opravljam pod supervizijo Ingrid Plankar in Lana Pečjaka.

Lastno izkušnjo notranje rasti in več kot petnajst let izobraževanja iz psihoterapije združujem v svoje psihoterapevtsko delo. Izkušnje in znanja stalno dopolnjujem tudi z znanji iz drugih področij: čuječnosti, energoterapije, razvojne psihologije (sem tudi sama mama trem otrokom) ter nevrobiologije travme. Pri svojem delu, poleg telesnih tehnik, prostih asociacij ter delu s sanjami, vključujem tudi delo s kreativnimi mediji (igra vlog, fantazijska potovanja, risanje, sestavljanje zgodb, delo z glino,…).

Psihoterapijo izvajam z odraslimi in mladostniki. Poleg individualne psihoterapije, vodim tudi delavnice o komunikaciji (za šole, vrtce ter manjše skupine).

Poleg svoje prvotne izobrazbe (sem uni. dipl. sociologinja) sem tekom let nabirala izkušnje kot skupinska habilitatorka, specialna pedagoginja, učiteljica za dodatno strokovno pomoč ter predavateljica za mladostnike in odrasle. Imam tudi veliko izkušenj z delom z duševno prizadetimi otroci ter otroci s posebnimi potrebami (otroci z motnjami koncentracije, hiperaktivnosti, dislektiki, avtisti, slepimi otroci), mladimi ter odraslimi.

Pri svojem delu sem zavezana molčečnosti. Delam v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov ter Etičnim kodeksom EZPPS, ki je usklajen z etičnimi normativi in standardi Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Evropske zveze psihoanalitičnih psihoterapij ter Evropske zveze za psihoterapijo.

S svojimi življenjskimi izkušnjami ter strokovnim znanjem vas z veseljem podpiram na vaši poti.

Dobrodošli!

 

leafgreen

ZAKAJ SEM SE ODLOČILA POSTATI PSIHOTERAPEVTKA TER ENERGOTERAPEVTKA?

Že od malih nog me zanima človek, znanost, umetnost ter znanje o »primitivnih kulturah« in simbolih. Že odkar se spomnim se sprašujem kaj žene človeka k določenemu ravnanju ter kako in na kakšen način se včasih ljudje iz najhujših ter najbolj bolečih izkušenj znajo dvigniti in zgraditi polno in osmišljeno življenje. Zanimale so me osebne zgodbe ter zgodbe o notranji moči. Zgodbe o srčnosti, pogumu ter različnih načinih zdravljenja (psihoterapija, šamanizem, energetsko zdravljenje, vzhodnjaške tehnike). Vedno sem čutila, da je življenje »nekaj več« ter, da je resnica drugačna kot mi jo želijo predstaviti ljudje v moji okolici. Ko sem začela študirati psihoterapijo sem čutila, da je moje življenje končno dobilo pravo smer in da je to tisto kar si želim početi. Da je moja odločitev pravilna je še potrdilo učenje energoterapevtskih tehnik. Biti sopotnica človeku, ki je v stiski in išče svojo pravo smer v življenju, mi je v veselje in čast.

energoterapevtka-teja-gasperin
leafgreen

IZOBRAŽEVANJA IN USPOSABLJANJA

 • Diploma iz sociologije (analitsko-teoretska smer), Fakulteta za družbene vede, Ljubljana 2003
 • First International Summerschool for Psychotherapy Science, Dunaj, 2006
 • Osebna analiza, Maribor, 2005-2008
 • Triletni študij Propedevtike, Slovenska krovna zveza za psihoterapijo, 2007
 • Štiriletno psihoterapevtsko delo v skupini, 2010-2013
 • Triletni specialistični študij iz Psihodinamske psihoterapije, Slovenski inštitut za psihoterapijo, 2013
 • Pridobitev naziva specializantka psihodinamske psihoterapije, 2014
 • Od leta 2015-2017 sem opravljala asistenco, praktično delo za psihodinamsko psihoterapevtko
 • Bakalavreus psihoterapevtske znanosti, Fakulteta za psihoterapevtsko znanost Univerze Sigmunda Freuda v Ljubljani, 2015
 • Izobraževanje za energoterapevtko, 2018-2023, opravljene štiri stopnje izobraževanja
 • Uvodni program čuječnosti, 2020

Psihoterapevtska ordinacija: Kranjska 4, 4240 Radovljica   Telefon: +386 31 343 036   Email: narocanje@poslusamsrce.si

Varstvo osebnih podatkov   Splošni pogoji poslovanja   Vse pravice pridržane. Poslusamsrce.si 2024

Psihoterapevtska ordinacija:
Kranjska 4, 4240 Radovljica   
Telefon: +386 31 343 036   
Email: narocanje@poslusamsrce.si

Varstvo osebnih podatkov   Splošni pogoji poslovanja   Vse pravice pridržane. Poslusamsrce.si 2024